Emma Torró entre les guardonades dels premis “9 d'Octubre” 2022 atorgats per l'Ajuntament d'Ontinyent

dt., 04/10/2022 - 02:09

Cada any l'Ajuntament d'Ontinyent atorga els premis “9 d'Octubre” a persones i entitats per la seua tasca en benefici de la societat a diferents àmbits. Entre les guardonades d'aquesta edició es troba Emma Torró, investigadora distingida del CIDEGENT de l'Institut de Física Corpuscular, centre mixt del CSIC i la Universitat de València, per la seua labor i trajectòria científica.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, comunicava hui el reconeixement a totes i tots els guardonats, felicitant-los “per la seua tasca i dedicació als seus diferents àmbits, que els ha fet ser  mereixedores i mereixedors d’aquest reconeixement”.

Emma Torró Pastor va nàixer a Ontinyent en 1981. Va estudiar al CEIP Vicent Gironés, l’IES l'Estació i el Conservatori Josep Melcior Gomis.Llicenciada en Física per la Universitat de València el 2004, va realitzar el seu doctorat a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC). La seua tesi doctoral es va centrar en la cerca de Física més enllà del Model Estàndard. Per desenvolupar aquesta cerca, Emma es va unir a la Col·laboració ATLAS, un dels grans experiments del Gran Col·lisionador d'Hadrons, que és l'accelerador de partícules més gran del món, del CERN, a la frontera entre Suïssa i França. En 2015 va començar a treballar per la Universitat de Washington. Es va traslladar al CERN, on va passar 5 anys dedicats a la cerca de noves partícules elementals de llarga vida mitjana. En l'actualitat, Emma és la representant de l'experiment ATLAS (3.000 persones investigadores) al "LHC LLP Working group".

En 2019 es va unir al projecte IRIS-HEP, dels Estats Units. Emma va participar en el desenvolupament d'un nou llenguatge de programació declaratiu, per facilitar la interacció dels analistes amb les dades. Des de 2016 és membre de la col·laboració MATHUSLA, un nou experiment per la cerca de noves partícules de vida mitjana ultra-llarga. En 2020, Emma va tornar a l'IFIC amb un projecte CIDEGENT, com a Investigadora Distingida de la Comunitat Valenciana. En juny de 2021 Emma va ser elegida com a membre de número de l'Acadèmia Jove d'Espanya, una institució que depén del Ministeri de Ciència i Innovació i que està compost actualment per 40 investigadores i investigadors espanyols. Durant la seua carrera investigadora, Emma ha impartit conferències i seminaris arreu de tot el món, ha publicat multitud d'articles científics i organitzat esdeveniments tant per a científics com per a públic en general. També és una de les coordinadores de la Comissió d'Igualtat i Diversitat de l'IFIC.

 

Més informació sobre els Premis “9 d'Octubre” 2022 d'Ontinyent