Nova convocatòria de la infraestructura Artemisa per a càlculs en intel·ligència artificial

dj., 09/09/2021 - 01:34

Del 13 de setembre al 10 d'octubre de 2021 estarà oberta la convocatòria per a sol·licitar l'ús de la infraestructura Artemisa per a treballs de recerca que requerisquen càlculs en intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic.

En aquesta convocatòria podran sol·licitar l'ús de la infraestructura tots els grups d'investigació de les universitats públiques i organismes públics d'investigació espanyols.

Artemisa compta actualment amb 23 servidors que allotgen sengles processadors NVIDIA GPU Volta V100, especialment aptes per a realitzar càlculs en intel·ligència artificial. A més d'aquests servidors, que han d'utilitzar-se en manera “batch”, hi ha disponibles dues interfaces on els usuaris poden assajar prèviament els seus programes. Artemisa compta addicionalment amb un sistema d'emmagatzematge i de CPUs d'última generació. En aquesta convocatòria es posaran en marxa 11 nous servidors amb dos processadors i una GPU NVIDIA Ampere A100 i un nou servidor amb 8 GPUs del mateix model.

Els grups que desitgen utilitzar Artemisa hauran de sol·licitar-ho en el seu lloc web:

https://artemisa.ific.uv.es/

seguint els passos que allí s'indiquen.

Les sol·licituds seran avaluades per un comité que tindrà en compte l'interés científic de les propostes, l'historial del grup proponent, l'adequació dels càlculs a l'ús dels recursos d'Artemisa, en particular la utilització de la intel·ligència artificial i les disponibilitats de la infraestructura. Addicionalment, es podrà tindre en compte el seu impacte social, molt especialment si els objectius del projecte estan recollits en la matriu de prioritats de la RIS3 de la Comunitat Valenciana.

Artemisa està cofinançada per la Unió Europea i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana a través del projecte IDIFEDER/2018/048 del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de la Comunitat Valenciana.